City Tours: Amsterdam

Stadswandelingen: Amsterdam

Onderstaande Stadswandelingen vinden geregeld plaats.
Check het aanbod in de agenda van Walks&Talks.

Liever met een eigen groep op stap, op een gewenste datum/tijd? Leg contact voor overleg over de mogelijkheden.


Hoer en Heilige in Oud Amsterdam

In de rosse buurt werken prostituees midden tussen de Oude kerk waar Maria de ramen siert. Wat mochten de vrouwen op het Begijnhof wel en niet? En waarom namen zoons uit de rijke families geregeld de achternaam van hun moeder aan? Hoe ziet de hoofdstad eruit als we onze blik op vrouwen richten? Loop mee en ontdek het, oók interessant voor mannen.

Klik hier voor Datums

De Jordaan: van sloppenwijk tot yuppenbuurt

Gezellige straatjes, leuke winkeltjes en restaurantjes midden tussen de mooiste hofjes. Nu een prachtige en gewilde buurt, 100 jaar geleden was het hier arm en overbevolkt. En dat op een steenworp afstand van de grachtengordel vol luxe en welvaart. Zie en hoor de geschiedenis van arm en rijk in adembenemende verhalen.

Klik hier voor Datums

Migrantenstad

Duitsers, Fransen, Joden, Armeniërs, Friezen, Chinezen, Surinamers, protestanten, intellectuelen en veel andere groepen kwamen naar onze hoofdstad. Waarom kwamen ze juist hier en hoe maakten ze Amsterdam tot hun thuis? Kregen deze immigranten hulp of moesten ze het zelf maar uitzoeken? Verhalen van kracht en wanhoop bij de huizen, kerken en andere erfenissen van oude nieuwkomers.

Klik hier voor Datums

Zo veel Water!!

Scheepvaart via Zuiderzee, het IJ en de grachten bracht Amsterdam rijkdom. Ondertussen moet er heel wat gemanaged worden aan kademuren, bruggen, sluizen, badhuizen, urinoirs en kelderwoningen. Economie, gezondheid en droge voeten heb je niet zomaar, ook al doet je koning aan watermanagement! Een verrassend waterige blik op de stad, met of zonder kaplaarzen.

Klik hier voor Datums

Door de ogen van kunstenaars

Wie zette de boel op stelten omdat hij het fluitje van de trambestuurder imiteerde? En hoe zat dat met het schooltje van rabbijn de Hond? Van Karel Appel tot Theo Thijssen, van de Tachtigers tot Marga Minco: waargebeurde en ontroerende inkijkjes in het persoonlijke levens. Levendige jeugdherinneringen van schrijvers en andere kunstenaars. Anders én herkenbaar.

Klik hier voor Datums

 

Lees de ‘Algemene Voorwaarden’  van “Uurtje door je Buurtje“.